Δημοτικό Πηλοθεραπευτήριο


Οι εγκαταστάσεις του δημοτικού Πηλοθεραπευτηρίου βρίσκονται ακριβώς δίπλα (εφάπτονται) στο Yannis Resort Hotel Restaurant.

Στο πληροφοριακό έντυπο που έχει εκδώσει ο Δήμος Καβάλας για τον ιαματικό πηλό Κρηνίδων διαβάζουμε τα εξής:

Ο πηλός έχει έντονη αντιφλεγμονώδη, απορροφητική, αντιαλλεργική, αναλγητική και θρεπτική-αναγεννητική δράση. Προκαλεί ενεργοποίηση του νευροενδοκρινικού συστήματος και ευνοεί την εξυγίανση των αντιδράσεων του οργανισμού. Η εφαρμογή της πηλοθεραπείας επιταχύνει την απορρόφης συμφ΄θσεων και ουλών μετά από νοσήματα ή κακώσεις του κεντρικού και περιφερειακού νευρικού συστήματος, βελτιώνει τις συνθήκες αναγέννησης των περιφερειακών νεύρων, μετριάζει τις νευραλγίες, λύει τη μυική σπαστικότητα και δυσκαμψία και υποβοηθά την αποκατάσταση της κινητικής λειτουργίας.

Ο χρόνος θεραπευτικής αγωγής που προτείνεται  είναι τρεις εβδομάδες. Το αποτέλεσμα της θεραπείας δεν είναι άμεσο. Το έκζεμα βελτιώνεται στους δυο μήνες και η ψωρίαση στους έξι μήνες που ακολουθούν την πηλοθεραπευτική αγωγή.
Οι δερματοπάθειες που αντιμετωπίζονται με τον θεραπευτικό πηλό των Κρηνίδων είναι: Το οξύ έκζεμα, η ψωρίαση, η ιχθύαση, η σκληροδερμία,η νεναική ακμή, η ροδόχρους ακμή.
Ενδείξεις των ιαματικών Λασπόλουτων για τα ρευματικά νοσήματα είναι:
Γενική ένδειξη: Όλα τα ρευματικά νοσήματα με μετάπτωση ή τάση μεταπτώσεως σε χρόνια αρθρική παρά αρθρική βλάβη.
Φλεγνονώδεις αρθροπάθειες π.χ. ρευματοειδής αρθρίτιδα. Εκφυλιστικές αρθροπάθειες, π.χ. οστεοαρθρίτιδα, σπονδυλοαρθρίτιδα. Ρευματισμός μαλακών μορίων π.χ. περιαρθρίτιδα ώμου.

Ο επισκέπτης-λουόμενος στις Κρηνίδες που επιθυμεί να διαχειριστεί την προσωπική σωματική και ψυχική του υγεία με τη συνεργασία της ιατρικής ομάδας και των εργαζομένων θα βιώσει την ευεργετική επίδραση του θεραπευτικού πηλού.

Στον ίδιο χώρο χαλαρώστε στο μεταβυζαντινό χαμάμ και απολαύστε θεραπευτικό ή χαλαρωτικό μασάζ, ρεφλεξολογία.